Monday, February 27, 2012

TiPtiL: ultimul concert cu gravida

Miercuri, 29 februarie, la Casa Universitarilor, Raluca susţine ultimul concert cu TiPtiL din postura de gravidă.

Proaspăt întoarsă dintr-un mic turneu în ţară, TiPtiL îşi construieşte reputaţia unei excelente trupe de live. Se remarcă prin calitatea excepţională a muzicii şi a celor care o interpretează, dar şi prin faptul că membrii trupei nu au astâmpăr. La concertele TiPtiL muzicienii sar, dansează, ocupă întreg spaţiul de concert – orizontal şi vertical. 

TiPtiL este o trupă cu o energie debordantă şi cu o poftă de a cânta care poate alimenta o trupa normală pentru un an întreg. Cei cinci membri (Bujor Stoicovici, Raluca Staicu, Andra Covaleov, Creţu, Ciprian Moisescu) sunt ca cinci boabe într-o păsaie, ca cinci degete într-o mânuşă întreagă, ca... cinci TiPtiLi în concert. Le e bine împreună şi greu acceptă să stea departe unii de alţii când e vorba de cântat.

Aşa se face că Raluca Staicu a sărit, a dansat şi mai ales a cântat până în luna a opta a sarcinii. Cu greu s-a lăsat convinsă de colegi ca poate nu e cea mai bună alegere să nască pe scenă....

Aşadar, la următorul concert TiPtiL (miercuri, 29 februarie, la Casa Universitarilor din Bucureşti), Raluca Staicu va performa pentru ultima dată în postura de gravidă (cel puţin până la noi întâmplări în familia ei).

După acest concert, Raluca va fi înlocuită de Emilia Holtea. Emilia a participat la castingul organizat de trupa TiPtiL pentru alegerea celei de-a doua soliste şi n-a intrat în trupă doar pentru că trei soliste era un pic cam mult.

Pentru o perioadă de timp, fanii Ralucăi o pot susţine doar ţinându-i pumnii.

Iată mesajul Ralucăi pentru admiratorii TiPtiL:

Dragii mei TiPtiLofili,

Cei care ne-ați fost aproape în ultima perioadă ați putut observa o "mică" schimbare la mine, un mic "impediment tehnic" în desfășurarea completă și complexă a dansului jazzaggedancefun din cadrul concertelor TiPtiL. Da, așa cum spuneam, mișcările de unduire a șoldurilor dreapta-stânga sunt mai greu de făcut, a trebuit să le reduc la față-spate, față-spate, bila ici, bila colo. Nici aplecările nu sunt mai ușoare, o aplecare reușită este, de obicei, aceea ce se bazează pe flexarea maximă a genunchilor, în pozitia Sumo J. Nu mai vorbim despre aerul care nu știu cum se face că ajunge mai greu la mine (toată lumea pare să aibă din plin). La mine se termina porția destul de repede și trebuie refill urgent. În schimb, bucuria și energia TiPtiL e la fel de prezentă – aș putea zice că e chiar dublată, spiritul e mai viu ca oricând și plăcerea de pe scenă e cel puțin la fel de mare.
Însă, toate astea or să rămână un pic în stand-by pentru că mi se întâmplă probabil cel mai frumos lucru care i se poate întâmpla unei femei: devin mămică și nu are rost vă explic cum simt, pentru că nu există cuvinte pentru aceste sentimente, cine-a fost în postură știe, cine nu... Imaginează-ți că trăieși cel mai frumos "ceva" față de o biluță mică și zvăpăiată, care trăiește în burtica ta, care simte tot ce simți și care crește odată cu tine, din tine.
Cum spuneam, TiPtiL o să rămână o scurtă perioadă de timp în stand by, proiectul de maximă importanță este acum bebe-ștrumf; o să mă concentrez să-i dau 100% din ce are nevoie. Nu pot să spun exact cât voi lipsi, depinde de mulți factori, pot să spun însă, că absența mea va fi doar la suprafață, voi urmări în permanență evoluția colegilor și voi participa cu spiritul la toate reprezentațiile. Sunt și fără grijă pentru că știu că Emilia, colega care mă va înlocui în această perioadă, este la fel de împătimită și îndrăgostită de muzică și voie bună ca și mine. Așa că, dragii mei, vă las pe mâini bune. Să vă distrați în continuare la fel de frumos și să savurați picăturile de veselie TiPtiL!
Dar, până una-alta, vă aștept miercuri, 29 februarie, la ultima reprezentație TiPtiL în formula de 6 (2 in 1), să ne mai facem de cap acum, cât mai putem.
Bebe-ștrumf vă salută și împărtășește aceleași gânduri ca și mama lui.
Yours trully, (Cu mare drag,)

Raluca TiPtiLica

2 comments:

  1. Toate cele bune ţie, Raluca, şi lui Bebe-Ştrumf! Să vă întîlniţi sănătoşi!
    În ce priveşte noua formulă, aştept cu nerăbdare să ajungă şi la Sibiu.

    ReplyDelete
  2. Heeei, multumim mult de urarile frumoase de inceput de drum :) numai bine si tie!

    ReplyDelete